Oznanila župnij Kresnice in Hotič

BLAGOSLOV ŠOLSKIH TORB bo v nedeljo, 9. septembra, pri vseh mašah.

 

VPIS OTROK V PRVI RAZRED VEROUKA bo v ponedeljek, 10. septembra, od 16.30 do 18.30 ure ter v sredo, 12. septembra, od 16.30 do 18.30 ure.

V Hotiču bo vpis v petek, 14. septembra, od 16. do 17. ure.

 

ZAČETEK VEROUČNE ŠOLE bo v ponedeljek, 17. septembra.

 

STIČNA MLADIH – sobota, 15. september! Pojdimo skupaj z Jezusom na najboljšo vseslovensko mladinsko veselico!

 

BLAGOSLOV NOVEGA KRIŽA v Zapodju bo na god Žalostne Matere Božje – v soboto, 15. septembra, ob 15. uri. Lepo povabljeni!

 

ŽEGNANJSKA SVETA MAŠA V KRESNIŠKIH POLJANAH ob godu zavetnice Žalostne Matere Božje bo v nedeljo, 16. septembra, ob 10.30 uri.

 

SREČANJE ŽPS bo v ponedeljek, 10. septembra, po večerni sveti maši.

V Hotiču bo srečanje ŽPS v sredo, 19. septembra, ob 20. uri.

 

SREČANJE KARITAS bo v ponedeljek, 17. septembra, po večerni maši.

 

SREČANJE ZAKONSKIH JUBILANTOV bo v soboto, 29. septembra, ob 19. uri. V Hotiču bo srečanje zakonskih jubilantov v soboto, 8. septembra, ob 19. uri.

 

SREČANJE STAREJŠIH ŽUPLJANOV bo v nedeljo, 30. septembra, pri sveti maši ob 10.30 uri. V Hotiču bo srečanje v nedeljo, 9. septembra, ob 9. uri.

 

BLAGOSLOV MALIH ŽIVALI ob godu sv. Frančiška Asiškega bo na godovni predvečer – v sredo, 3. oktobra, ob 18. uri. Pripeljite svoje ljubljenčke!

 

SOBOTNA SREČANJA ZA MLADE se bodo začela s 13. oktobrom ob 19.30 uri; najprej prijateljsko povabilo na RIMSKI VEČER!

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE:

v septembru: v Kresniških Poljanah verniki iz Golišč; v Hotiču verniki iz Jesenja.

v oktobru: v Kresniških Poljanah verniki iz Kresniških Poljan; v Hotiču verniki iz Spodnjega Hotiča. Hvala vsem, ki skrbite za svoje svetišče!

 

DAROVANJE OKROG OLTARJA ZA NOVE ORGLE bo v nedeljo, 7. oktobra. Iskrena hvala vsem dobrotnikom.

 

JESENSKO ROMANJE K SVETEMU MARTINU

K sv. Martinu v Szombathely bomo poromali v soboto, 6. oktobra. Odhod avtobusa izpred pošte v Kresnicah ob 5.30 uri. V Martinovem mestu nas bo pričakal slovenski duhovnik Ferenc Merkli, ki nas bo vodil po Martinovih poteh in nam predstavil bogato versko in umetnostno izročilo mesta. Sveta maša v cerkvi sv. Martina, med mašo priložnost za sveto spoved v slovenskem jeziku. Nazaj grede kosilo na turistični kmetiji Smodiš v vasi Otovci. Na poti se nam bo pridružila gospa Vladka Smodiš, ki nam bo predstavila pokrajino, skozi katero nas bo vodila pot k sv. Martinu. Cena romanja 30 EUR. Na pot je potrebno vzeti osebni dokument, zaradi zgodnjega odhoda pa bo prav prišla tudi kakšna malica. Prijave sprejemata gospod Darko Rovšek in župnik Božidar Ogrinc. Lepo povabljeni! Še ena čudovita priložnost za poglobitev vere ter vzpostavitev in utrditev prijateljskih vezi med nami!

 

POVABILO NA LITERARNI VEČER Z LEONIDO RAZPOTNIK

Naša župljanka gospa Leonida Razpotnik je pred kratkim izdala svojo prvo knjižno publikacijo z naslovom Bela pernica in druge zgodbe. Pravi, da je knjižica nastajala več kot desetletje; nekatere zgodbe je objavila že prej v različnih revijah, zdaj pa so prišle med nas, skupaj s še ne objavljenimi, v knjižni obliki. Gospe Leonidi iskrene čestitke in iskrena hvala, da je svoja osebna doživetja in njej zaupane izkušnje drugih pripravljena deliti z bralci. Želimo ji še veliko navdiha in pisateljske zavzetosti!

Predstavitev knjige in pogovor z avtorico o njenem literarnem ustvarjanju bo v ponedeljek, 1. oktobra, po večerni maši v župnišču. Prisrčno vabljeni!