Oznanila župnij Kresnice in Hotič

- KRIŠTOFOVA NEDELJA nas vsako leto poveže med seboj v skupni molitvi in prošnji, da bi nas Bog na priprošnjo sv. Krištofa varoval na vseh poteh našega življenja. Molitev in blagoslov za srečno vožnjo je tudi klic, da bi se na cesti zavedali svoje odgovornosti za varnost udeležencev v prometu.

Molimo za srečno vožnjo: Dobri Bog, na priprošnjo svetega Krištofa nas varuj pred nevarnostmi in nezgodami. Utrdi v nas zavest odgovornosti in nas z vsake poti srečno pripelji domov. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Krištofovo nedeljo bomo obhajali 22. julija. Po svetih mašah bo blagoslov avtomobilov. Pod zvonikom boste lahko oddali svoj dar, ki je namenjen za nakup misijonskih vozil slovenskim misijonarjem (MIVA). V njihovem imenu se vam najlepše zahvaljujem za darove, s katerimi podpirate misijone!

 

- DAROVANJE OKROG OLTARJA ZA NOVE ORGLE v Kresnicah bo v nedeljo, 5. avgusta. Vsem dobrotnikom iskrena hvala.

 

- DAN CELODNEVNEGA ČEŠČENJA V HOTIČU bo v soboto, 18. avgusta. Razpored čaščenja: od 10. do 11. ure: Vernek, Jesenje; od 11. do 12. ure: Spodnji Hotič; od 17. do 18. ure: Zgornji Hotič; od 18. do 19. ure: Bitiče, Konj.

Dan celodnevnega čaščenja bomo začeli s sveto mašo ob 9. uri in ga sklenili s sveto mašo ob 19. uri. Pridite, molimo!

 

- ŽEGNANJE V HOTIČU OB GODU SV. HELENE bo v nedeljo, 19. avgusta. Sveta maša bo ob 10.30 uri. Prinesite pijačo in jedačo (od 10. ure do začetka maše jo dostavite v učilnico), da se bomo skupaj poveselili ob župnijskem prazniku.

 

- ROMANJE V RIM ZA MLADE: od ponedeljka, 20. 8., do petka, 24. 8.

 

- RAZPORED ČIŠČENJA IN KRAŠENJA CERKVE V KRESNIŠKIH POLJANAH: julij: Jevnica; avgust: Zgornja Jevnica; september: Golišče.

 

- RAZPORED ČIŠČENJA IN KRAŠENJA CERKVE V HOTIČU: julij: Kurja vas; avgust: Zgornji Hotič (spodnja vas); september: Jesenje.